BESÖKSPLATSERHitta till dom unika platserna i Kroppefjälls Vildmarksområde som kommer skapa minnena från din vistelse


RAGNERUDSJÖNS BRANTER


Med tanke på reservatets namn så bjuder Ragnerudsjöns Branter på flera vackra vyer över Ragnerudsjön. På bilden ser ni en av de utsiktsplatser som finns i början på den led som går genom reservatet. Fortsätter du på Koppefjällsleden igenom reservatet så får du flera stopp på vägen med vacker utsikt.


>>MER INFORMATION

BRATTÅS


Följ den historiska slingan Doktor Saedéns Runda med olika monument längst vägen upp till utsiktsplatsen Brattås. Härifrån ser ni vid klart väder till Kinnekulle på andra sidan Vänern. Denna stig, som går genom Mörttjärns Naturreservat, har i över hundra år vandrats av människor som velat stärkas inifrån.>>MER INFORMATION

KAROLINERSTUGAN


Vid Karolinerstugan kan du övernatta eller bara vila vid det lilla Hästskotjärnet.


I stugan kan du elda i vedspisen. Det finns en mulltoa vid stugan. Efter vistelsen städar du efter dig och lämnar stugan i det skick som du själv hade önskat finna den. 


På vintern kan du skida upp till stugan, elda i spisen för att värma dig och äta din matsäck. 


Nedanför stugan vid det lilla Hästskotjärnet finns en grillplats du får använda.


>>MER INFORMATION

SVINGSJÖN


En vacker sjö i Kroppefjälls naturreservat. Kroppefjällsleden går längs med sjöns östra sida och bjuder på avkoppling. Sjön har många vikar och små öar vilket gör den till en perfekt sjö för paddling och långfärdsskridskor. Den är tillgänglig via vandringsled så när du väl tar dig dit har du sjön för dig själv. 


Det finns grillplats vid sjön och även ett vindskydd strax öster om sjön vid Husmadetjärnet.


>>MER INFORMATION

DALEN i SVARVARETORPET


I Dalen i Svarvaretorpets naturreservat hittar ni den vackert grönglänsande ormbunken uddbräken, detta är det största beståndet av den utrotningshotade växten. Till skillnad från många andra ormbunkar vissnar de inte vintertid, vilket gör Dalen grön året om.>>MER INFORMATION